Estetica dentară

Tehnici avansate de estetică dentară

Specializarile si supraspecializarile efectuate in Europa, experienta vasta in estetica dentara si sisteme cad/cam dentare, aparatura avansata tehnologic precum si utilizarea celor mai bune tehnici si materiale sunt garantia unui tratament de succes la Implantodent.

Proceduri specializate

Estetica dentara isi propune refacerea zambetului pacientului prin intermediul uneia sau mai multor proceduri specializate precum:

Coroanele dentare

Sunt piese protetice care au rolul de a acoperi (imbraca) dintele

Fațetele

Au rolul de a imbunatati estetica unui dinte sau a mai multor dinti afectati

Incrustatiile

Sunt reconstructii dentare de precizie micronica cre completeaza portiuni lipsa din coroana unui dinte lateral

Implanturile

Nu reprezintă simpli inlocuitori ai dintilor ci imbunatatesc radical calitatea vietii.

Albirea dentara cu laser – este cea mai putin invaziva metoda de albire a dintilor. Total diferita de albirea cu lampa de fotopolimerizare, din pacate deseori promovata ca albire laser, albirea realizata prin utilizarea energiei luminii monocrome concentrate aduce avantaje certe: datorita activarii laser smaltul este penetrat rapid de substanta de albire, astfel incat contactul dintre acesta si gelul de albire este de scurta durata. In fond si la urma urmei, „nocivitatea” sau gradul de „invazivitate” al albirilor dentare constau tocmai in timpul de contact pe care acel gel chimic (peroxid de carbamida) il are cu smaltul dentar. Procedura de albire cu laserul Epic X de la Waterlase este rapida, comoda si nedureroasa, chiar daca pretul abirii dentare este un pic mai mare. Si inca un amanunt, rezultatele albirii cu laser dureaza mult mai mult decat in cazul abordarii clasice, cu gutiere sau prin fotopolimerizare.

Specialiștii Implantodent

Estetica dentara moderna presupune excelente cunostinte stomatologice, notiuni de microinginerie precum si veleitati artistice deosebite, definite printr-un ascutit simt al proportiilor si culorilor. Tehnologiile digitale avangardiste, atat de investigare, diagnosticare, planificare cat si de restaurare a danturii, combinate cu experienta mea ca estetician dentar, pot fi garantia lucrarilor dentare reusite, atat pe dintii naturali, cat si pe implanturi. Sistemele robotizate CEREC si inLab pe care le utilizez de peste 10 ani la Implantodent, imi permit sa obtin rapid si precis restaurari dentare frumoase si functionale, din ceramica integrala si zirconiu: coroane, fatete, incrustatii si punti.

Dr. Curt-Nazasr Varol Estetică și cosmetică dentară

Protezarea totala, imediata si fixa, prin tehnici precum "TotalFix", "Fast&Fixed" sau "All-on-4", reprezinta una din provocarile majore ale medicului protezist. Lucrarile dentare pe implanturi trebuie sa fie estetice, functionale si usor igienizabile, astfel incat sa satisfaca tendintele stomatologiei moderne si cerintele contemporane ale pacientilor. Acesta este motivul pentru care recomand investigatii complete si analiza atenta a cazului clinic, in special inainte de inserarea implanturilor. Atentie! O lucrare dentara nefunctionala poate compromite chiar si cele mai bune implanturi.

Dr. Rusu Mihaela Founder & CEO of XpeedStudio

Întrebări frecvente

Colorarea dintilor este o componenta fireasca a procesului de imbatranire. Pe masura ce oamenii imbatranesc, smaltul se uzeaza iar dintii capata o infatisare lipsita de stralucire. De asemenea, dintii se pot colora din cauza fumatului si a consumului ridicat de cafea, ceai, mezeluri si alte alimente si bauturi care contin coloranti.

Printre alte cauze ale colorarii dintilor se numara efectele secundare ale anumitor medicamente (in special Tetraciclina administrata in copilarie) utilizate in faza de dezvoltare a dintilor, mostenirea genetica a individului si consumul excesiv de fluorura (fluoroza, intalnita atat la copii cat si la adulti).

Albirea dintilor si fatetele din portelan ofera o solutie de estetica dentara pentru persoanele care au dinti colorati sau cu aspect mat.

In cazurile de decolorare severa, este posibil ca prin albirea dintilor sa nu se obtina un zambet stralucitor, alb. Persoanele care prezinta o decolorare severa a dintilor ar trebui sa ia in considerare alte optiuni, precum fatetele de portelan.

 

In functie de tipul implantului, locatia acestuia, tipul de lucrare selectata, perioada de timp totala poate fi cuprinsa intre 3, 6 sau mai multe luni. Exista implanturi dentare speciale (folosite in clinicile Implantodent) care datorita compozitiei si tratamentelor de suprafata pot fi incarcate protetic (cu dinti) imediat (Nobel Biocare, Straumann).

Daca este necesar transplantul de os, atunci perioada de vindecare este mai indelungata. Vom discuta cu dumneavoastra toate aceste aspecte si va vom sfatui asupra perioadei de recuperare.

Factorii care trebuie luati in considerare in evaluarea unei proceduri de fatetare, din punct de vedere estetic, includ:

  1. Obiectivele dumneavoastra.
  2. Culoarea dintilor dumneavoastra. De exemplu, majoritatea fatetelor sunt ultrasubtiri si prin urmare translucide, astfel incat este posibil ca dintii colorati de dedesubt sa se observe. Este posibil ca medicul stomatolog sa va recomande albirea dintilor in prealabil pentru a reduce coloratia. Fatetele sunt concepute astfel incat sa aiba o infatisare naturala asemanatoare cu a dintelui. Culoarea fatatelor trebuie sa se potriveasca cu cea a dintilor ramasi iar pe suprafetele fatetelor pot fi aplicate machiaje coloristice si texturizare, pentru un aspect natural.
  3. Impactul stilului dumneavoastra de viata si al obiceiurilor. De exemplu, scrasnirea si inclestarea dintilor pot face fateta sensibila la ciobiri, fisuri si rupere.

Trebuie sa luati in considerare si priceperea medicului stomatolog care concepe specificatiile si, in final, aplica fatetele. Materialele fatetelor sunt universale, insa priceperea artistica a medicului stomatolog si cea a tehnicianului dentar care creaza fatetele joaca un rol major in estetica produsului final.

Una dintre primele intrebari pe care ar trebui sa le puneti este ce tip de pregatire are in ceea ce priveste procedurile specifice de care sunteti interesat. Nu toti medicii stomatologi cunosc si realizeaza toate procedurile de estetica dentara. Astfel, medicii stomatologi specialisti in estetica dentara solicita adeseori alti specialisti (ortodontist, endodont, tehnicieni dentari, etc.) in planificarea si efectuarea tratamentului.

Este important sa stiti cu exactitate cine va fi implicat in tratamentul dumneavoastra si ceea ce vor face aceste persoane. Ar trebui de asemenea sa cereti fotografii inainte si dupa interventie ale pacientilor care au fost supusi acestor proceduri. Puneti intrebari despre cazurile acestora si strategiile pe care medicul stomatolog le-a utilizat pentru a le imbunatati zambetele.

Desi protezele dentare nu sunt considerate proceduri de estetica dentara, acestea ofera un beneficiu estetic persoanelor care si-au pierdut toti dintii sau o parte din acestia. Pentru persoanele carora le lipsesc doar anumiti dinti sau randuri de dinti, o punte dentara sau implanturile dentare pot fi mai folositoare. Cel mai bine este ca starea dumneavoastra sa fie evaluata de catre un medic stomatolog specialist pentru a stabili candidatura la una dintre aceste proceduri.

 

Da. Nivelul de sedare necesar pentru procedurile de estetica dentara depinde de mai multi factori, printre care se numara:

  • Starea dumneavoastra de sanatate si antecedentele medicale.
  • Procedura realizata.
  • Gradul de familiarizare a medicului stomatolog cu metodele de sedare precum si prezenta unui medic anestezist.

Majoritatea persoanelor nu necesita un nivel ridicat de sedare pe parcursul procedurilor de estetica dentara.

Fumatul este o cauza dominanta a pierderii dintilor. Fumatorii prezinta de asemenea un risc ridicat pentru aparitia bolii parodontale (boala gingiilor), leucoplachia, pierderea structurii osoase, inflamarea glandelor salivare, aparitia cancerului de plamani, la gat sau oral. Asadar, fumatorii infrunta o gama de considerente suplimentare in analiza tratamentului de estetica dentara.

Una dintre restrictiile pentru fumatori sunt implanturile dentare. Fumatul sporeste riscul ca integrarea unui implant dentar in tesutul osos sa esueze. De asemenea, fumatul afecteaza starea de sanatate a gingiilor iar gingiile bolnave pot duce la esecul implantului dentar.

Daca sunteti fumator, trebuie sa renuntati la fumat inainte sa fiti supus unui implant. O alta restrictie este reprezentata de albirea dintilor. Daca va albiti dintii dar continuati sa fumati, efectul albirii nu va dura mult deoarece fumatul pateaza dintii.

Medicii stomatologi indica faptul ca implanturile nu pot fi avute in vedere inainte de dezvoltarea completa a osului. Acest lucru are loc de obicei in timpul adolescentei, dar poate diferi de la un copil la altul. Implanturile aplicate inainte de incheierea cresterii osului pot fi deplasate din loc si pot provoca probleme severe. Daca un copil isi pierde un dinte inainte de incheierea cresterii osului, se poate utiliza un dispozitiv ortodontic numit mentinator de spatiu pentru a preveni o crestere anormala a dintilor din jur. Odata cu incheierea cresterii osului, mentinatorul de spatiu poate fi indepartat iar dintele lipsa poate fi restaurat cu ajutorul unui implant sau al unei punti.

 

Mai multe detalii

Cum ne imbunatatim zambetul ?

Estetica dentara Ce vezi cand te uiti in oglinda si de fapt cum te vad ceilalti? Un zambet luminos si atragator reprezinta atu-ul esential al aspectului dumneavoastra....

Protezele dentare

Proteza mobila Dintii lipsa pot provoca o serie de probleme, de la cele practice pana la cele emotionale. Este greu sa vorbiti corect sau sa mancati eficient...

Fatete dentare

Fatetele ceramice Prezenta unor dinti usor nealiniati, cu anomalii de forma sau culoare va pot face sa simtiti ca ati avea un zambet neatragator, chiar daca in...

Fatetari directe sau plombe

Fatetarea directa Daca unul din dintii frontali, dinti ce se descopera atunci cand zambim, prezinta o leziune, iti vei dori sa tratezi leziunea, dar sa faci astfel...

CEREC – dinti din portelan, intr-o ora!

Ce este CEREC? CEREC = Ceramic Reconstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics. Chairside = In cabinet – tehnologia este utilizata in timp ce pacientul se...

Cosmetica dentară

Ce este cosmetica dentară In timp ce stomatologia traditionala se concentreaza pe igiena orala si prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunii orale, cosmetica dentara pune accentul pe imbunatatirea aspectului dintilor,...