Twitter Facebook YouTube News
x
Telefon (+4) 0241 672 584 (+4) 021 310 4994
(+4) 0729 437 700 (+4) 0785 264 009
constanta@implantodent.ro bucuresti@implantodent.ro
vezi harta vezi harta
Chirurgia oaselor maxilare Chirurgia oaselor maxilare Chirurgia oaselor maxilare Chirurgia oaselor maxilare Chirurgia oaselor maxilare

Chirurgia oaselor maxilare Chirurgia oaselor maxilare border

Inapoi la Chirurgia oaselor maxilare

quote left Trebuie sa spun ca toti cei de la clinica Implantodent au demonstrat ca sunt profesionisti si rabdatori. Sunt foarte multumita de serviciile lor si sunt impresionata de aparatura si tehnica, dincolo de toate. Pot sa spun ca serviciile de aici sunt la ... rigth quote

Jacobson Kitty Beer, Norvegia

border

Cunostintele si serviciile noastre 

Chirurgie ortognatica pentru imbunatatirea ocluziei si a zambetului

Daca dintii dumneavoastra nu se intalnesc corespunzator, daca fata dumneavoastra este disproportionata, daca aveti un zambet gingival (gingia este expusa atunci cand zambiti), ocluzie inversa sau supraocluzie verticala sau maxilarul este prea mare sau prea mic, probabil ca aveti probleme la nivelul oaselor maxilare. Numeroase persoane descopera aceste probleme in timpul adolescentei si le corecteaza timpuriu. Alte persoane au amanat tratamentul si au dezvoltat acum probleme dentare, durere faciala sau afectiuni ATM (ARTICULATIE TEMPORO-MANDIBULARA) asociate unei ocluzii necorespunzatoare.

In prezent sunt disponibile tratamente excelente de imbunatatire a echilibrului facial, a aspectului estetic si a zambetului, de corectare a ocluziei pentru a va ajuta sa mancati mai usor, de eliminare a durerii asociate maxilarului sau ATM si de ameliorare a sanatatii si longevitatii dintilor. Noile tehnici si tehnologii reduc acum durata de tratament, stimuleaza recuperarea si va ajuta sa va intoarceti mai repede la activitatile obisnuite.

Clinica Implantodent colaboreaza cu experti din tara si din strainatate in corectarea diformitatilor dento-faciale in vederea stabilirii ocluziei, dimensiunii maxilarului si echilibrului facial corect. Acesta colaboreaza cu mai multi experti ortodonti lideri in domeniu pentru a imbina tehnicile ortodontice si chirurgicale in vederea obtinerii de rezultate previzibile care sa va indeplineasca obiectivele. Majoritatea pacientilor pot efectua procedurile in ambulatoriu, evitand imobilizarea rigida a maxilarelor si facand posibila revenirea la activitatile obisnuite in doar sapte pana la zece zile. Iata cateva considerente si informatii importante care va vor ajuta sa luati decizii mai bune.

Semne de probleme ale oaselor maxilare

O ocluzie normala si o relatie corecta a arcadelor amelioreaza masticatia, vorbirea si aspectul estetic si protejeaza dintii impotriva carierii, a bolilor gingivale si a ciobirii. Pacientii care prezinta durere faciala sau simptome ATM raporteaza de asemenea ameliorari ulterior corectarii ortodontice sau chirurgicale a ocluziei. Chirurgia ortognatica poate ameliora de asemenea problemele respiratorii si apneea la anumiti pacienti.

Care sunt diferitele interventii de corectare a problemelor ocluzale?

Pacientii cu discrepanta in dimensiunea oaselor maxilare pot necesita una dintre urmatoarele proceduri: interventie chirurgicala asupra maxilarului (cunoscuta drept osteotomie Le Fort I). Aceasta interventie corecteaza excesul sau deficienta din regiunea mediana a fetei; interventie chirurgicala asupra mandibulei, interventie care face posibila impingerea sau retractia mandibulei pentru a o aduce in relatia corespunzatoare cu maxilarul; genioplastie, procedura cosmetica prin care se augmenteaza sau se retrage barbia pentru un echilibru facial imbunatatit.

Care sunt etapele tratamentului?

Tratamentul de corectare a malocluziei si a relatiei inadecvate dintre arcade consta din trei etape. Acestea sunt importante pentru a oferi rezultate dorite, intr-un mod eficient, dar si intr-un timp optim. Astfel pacientul va fi multumit in urma interventiei suferite si se va recupera rapid. Cele trei etape sunt tratament ortodontic pre-chirurgical, tratament chirurgical si tratament ordodontic post-chirurgical.

  1. Tratament ortodontic pre-chirurgical: Un medic ortodont uniformizeaza si aliniaza dinţii. Finalizarea procedurii dureaza aproximativ noua luni pana la un an si jumatate
  2. Tratament chirurgical: Un chirurg maxilo-facial manipuleaza chirurgical maxilarul, mandibula sau ambele arcade pentru a obtine relatia corecta dintre dinti si arcade. Corectarea chirurgicala a fiecarei arcade dureaza aproximativ doua ore.
  3. Tratament ortodontic post-chirurgical: La sase saptamani dupa interventia chirurgicala, ortodontul va efectua tratamentul ortodontic si va realiza ajustarile finale ale ocluziei. Aceasta faza dureaza in general trei pana la sase luni. Dupa indepartarea aparatului ortodontic, se poate recomanda fixarea unui dispozitiv de retentie pentru a mentine pozitia dintilor si pentru a preveni recidivele.

Informatii cheie referitoare la chirurgia ortognatica

Cel mai bine ar fi sa consultati atat un medic ortodont, cat si un chirurg maxilo-facial inaintea tratamentului. Tratamentul ortodontic se efectueaza cu un plan pentru o eventuala interventie chirurgicala. Prin urmare, este important sa se ia timpuriu decizii referitoare la interventia chirurgicala deoarece acestea vor afecta evolutia tratamentului. Procedura se realizeaza in cadrul blocului operator, sub anestezie generala, si necesita in general o spitalizare de una pana la doua zile.

Scenariu de tratament

Evaluare initiala

In timpul primei intalniri, vom discuta despre dorintele si asteptarile dumneavoastra si despre fezabilitatea tratamentului chirurgical. In acest punct se va prezenta pe scurt abordarea noastra de tratament general. Se vor consemna antecedentele medicale si stomatologice si se vor realiza radiografii speciale, tomografie si studii de diagnosticare.

Inregistrari

Planificarea tratamentului pentru interventia ortognatica se realizeaza dupa un studiu atent al diferitelor tipuri de inregistrari de diagnosticare. Putem utiliza inregistrarile existente obtinute de medicul dumneavoastra ortodont sau putem realiza inregistrari noi în cadrul clinicii:

In cadrul vizitei vom discuta despre diagnosticul dumneavoastra si va vom explica alternativele de tratament. Vom acorda timp suficient pentru a va raspunde la eventualele intrebari si pentru a analiza fazele de tratament. Se vor calcula costurile in functie de complexitatea interventiei si specialistii implicati, iar onorariile vor fi analizate alaturi de dumneavoastra. Cel mai bine ar fi sa va prezentaţi la aceasta consultatie importanta alaturi de sot/sotie sau dupa caz de parinti.

Ortodontie pre-chirurgicala

Medicul ortodont va discuta in amanunt despre aspectele ortodontice ale tratamentului. Anterior interventiei chirurgicale, medicul ortodont va uniformiza si alinia independent arcadele dentare superioare si inferioare. Acest lucru poate inrautati uneori ocluzia pana la efectuarea interventiei chirurgicale. In timpul acestei perioade de tratament, pot fi necesare proceduri minore, cum ar fi extractia molarilor de minte si/sau a altor dinti.

Inregistrari pre-chirurgicale finale

In termen de doua saptamani de la data interventiei chirurgicale, se vor realiza inregistrarile finale. Acestea vor fi utilizate pentru a finaliza planul de tratament, pentru a efectua interventia chirurgicala a modelelor si pentru a fabrica atelele chirurgicale utilizate în timpul interventiei. Acest lucru contribuie la precizia si anticiparea interventiei chirurgicale. Planul de tratament este discutat in amanunt, formularele de consimtamant sunt analizate si se realizeaza fotografii suplimentare. Ca parte a spitalizarii se realizeaza teste pre-chirurgicale si o examinare fizica.

Interventia chirurgicala

Va veti prezenta in clinica la ora stabilita pentru a va pregati pentru procedura. Veti fi consultat de catre un anestezist, iar asistentele se vor ocupa de dumneavoastra in timpul interventiei. Ulterior interventiei chirurgicale, veti fi deplasat in camera postoperatorie apoi in salon. Majoritatea pacientilor pleaca acasa a doua zi.

Ortodontie post-chirurgicala

Aceasta incepe la aproximativ sase saptamani dupa interventia chirurgicala. In acest timp, medicul ortodont va initia ajustarea ocluziei si va finaliza pozitia dintilor. Aceasta faza poate dura trei pana la sase luni. Pe parcursul acestei perioade, vi se va furniza un dispozitiv de retentie pentru a mentine pozitia dintilor si pentru a preveni recidivele.

Stomatologia post-tratament

Lucrarile stomatologice precum coroanele, puntile sau alte lucrari protetice care au fost amanate inainte ca aparatele ortodontice sa fie indepartate se pot finaliza acum. Medicii dentisti care realizeaza aceste tratamente vor fi tinuti la curent pe tot parcursul tratamentului. Sincronizarea in timp a procedurilor stomatologice post-tratament va fi coordonata in colaborare cu medicul ortodont.

Inregistrari post-tratament

La finalizarea tratamentului, se realizeaza un set final de inregistrari. Aceste inregistrari servesc drept valoare de referinta pentru studiile de stabilitate. In acest punct, veti initia o perioada de ingrijire de monitorizare pe termen lung pentru a asigura stabilitatea pe termen lung a tratamentului.

Inainte si dupa

Cum se desfasoara recuperarea dupa interventia chirurgicala asupra oaselor maxilare?

Majoritatea pacientilor se intorc acasa dupa una sau doua zile de la efectuarea procedurii. In primele 24 pana la 36 ore se produce o tumefiere semnificativa, care se diminueaza treptat pe parcursul a sapte pana la zece zile. De obicei, se remediaza complet in doua saptamani. Durerea este de obicei minora si gestionata usor cu Arcoxia sau Aulin. Antibioticele sunt prescrise timp de 10 zile.

Se recomanda o dieta pe baza de lichide timp de doua pana la patru saptamani. Pacientii pot trece apoi la o dieta foarte moale (piure de cartofi, paste moi etc.) timp de pana la sase saptamani dupa care revin treptat la o dieta obisnuita din saptamana a sasea pana in saptamana a zecea. Se recomanda clatirea cavitatii orale cu antisepticele prescrise la fiecare una pana la doua ore in primele doua saptamani. La majoritatea pacientilor, oasele maxilare nu necesita imobilizare rigida, permitand astfel deschiderea normala a gurii care creste treptat dupa doua saptamani si revine la normal in a sasea saptamana. Amorteala buzelor superioare si inferioare si a barbiei se diminueaza treptat si revine la senzatia normala in termen de sase luni.

Este sigura interventia chirurgicala a oaselor maxilare?

Chirurgia ortognatica este sigura si previzibila atunci cand este efectuata de catre un chirurg maxilo-facial calificat si cu experienta. In chirurgia ortognatica se folosesc instrumente si tehnici specializate. Medicii specialisti cu care colaboreaza clinica sunt de notorietate nationala si internationala si au tratat cu succes sute de pacienti. Interventia se efectueaza in blocul operator al clinicii, sub anestezie generala, alaturi de o echipa de anestezisti si asistente cu experienta. Se urmeaza cu strictete protocoale metodice, riguroase si detaliate, pentru a se asigura ca fiecare pacient beneficiaza de o procedura sigura, confortabila si de succes.

Care sunt posibilele complicatii?

Printre posibilele complicatii se numara infectia, care poate fi foarte rara. Orice infectie poate fi tratata cu succes cu antibiotice. De asemenea, poate aparea amorteala care se poate prelungii atat in zona buzelor, cat si a barbiei. Totodata, va puteti confrunta cu recidivarea, care in situatii rare, presupune deplasarea dintilor.

Cat costa interventiile de chirurgie ortognatica? Pot fi acestea subventionate de asigurarea medicala?

Onorariile depind de tipul interventiei de chirurgie ortognatica, daca implica maxilarul, mandibula sau ambele arcade dentare, de complexitatea acesteia si de alte proceduri complementare cum ar fi genioplastia sau augmentarea obrajilor. Costurile interventiei chirurgicale de corectare a oaselor maxilare si costurile spitalizarii nu sunt suportate de CNAS si se achita direct de catre pacient prin plata bancara, in baza facturii fiscale.

Extractia molarului de minte

In faza de pregatire a interventiei chirurgicale ortognatice, cel mai bine este sa se extraga molarii de minte cu noua pana la 12 luni inaintea operatiei. Acest lucru permite vindecare adecvata a osului in zona in care se efectueaza interventia chirurgicala. Insa daca timpul nu permite acest lucru, se admite efectuarea interventiei chirurgicale si a extractiei molarilor de minte in acelasi timp.

 

Augmentarea/reducerea barbiei

Barbia se poate mari sau se poate reduce pentru a se imbunatati profilul, simetria si estetica fetei. Procedura se realizeaza adesea simultan cu interventia ortognatica.
Exista doua tehnici de augmentare: Elongarea mandibulei: Aceasta tehnica presupune sectionarea mandibulei si avansarea ei pentru a obtine augmentarea dorita. Operatia se realizeaza prin cavitatea orala si nu este nevoie de incizie externa.

Implantul de barbie: Acesta presupune utilizarea unor implanturi anatomice formate in prealabil, care sunt disponibile in diverse forme si dimensiuni. Implantul se insereaza si se fixeaza in partea superioara a barbiei. Se confera astfel un aspect natural. Pentru aceasta tehnica este nevoie de o incizie externa mica sub barbie.

Augmentarea pometilor Pacientii cu pometi plati ii pot mari cu ajutorul implanturilor. Aceste implanturi sunt formate in prealabil si sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Se introduc printr-o incizie mica realizata in cavitatea orala. Augmentarea se poate realiza de asemenea in acelasi timp cu interventia chirurgicala asupra maxilarului.

Liposuctie pentru barbie dubla si gat

Lasarea tesuturilor sub maxilar si sub regiunea barbiei se poate datora imbatranirii sau prezentei depozitelor adipoase (cunoscute si sub denumirea de barbie dubla). Aceasta acumulare de grasime care atarna sau tesut in exces blocheaza concavitatea ideala a profilului barbie-gat si contribuie in mod categoric la aspectul imbatranit.

Liposuctia acestei regiuni se poate realiza la momentul interventiei ortognatice. Este necesara o incizie in piele in cuta de sub barbie. Disconfortul post-chirurgical este minim, iar cicatricea este ascunsa de o cuta naturala a pielii pe masura ce se maturizeaza. De obicei, se aplica un bandaj timp de sase zile dupa interventie.

Reconstructia nasului si de sept

Chirurgia cosmetica a nasului sau rinoplastia afecteaza armonia si echilibrul facial general, in special atunci cand se realizeaza simultan cu interventia chirurgicala ortognatica. Cel mai bine este sa se efectueze rinoplastia cosmetica dupa incheierea interventiei ortognatice pentru a permite chirurgului sa obtina un rezultat si un echilibru facial ideal. Va putem recomanda mai multi specialisti foarte calificati in chirurgie cosmetica.

Cunostintele si serviciile noastre 

Cunostintele si serviciile noastre va ofera un tratament realizat de catre un medic calificat si competent, rezultate dorite, recuperare rapida, programare usoara si eficienta a consultatiilor, consultatii rapide si la timp, siguranta si confort, servicii primitoare si personalizate.

Beneficiati de servicii de chirurgie dentara:

Programarea urgentelor:

 

Dr. Chemal va raspunde border Dr. Chemal va raspunde -Sfaturile specialistului

CPID si GIDE

INAPOI SUS

© 2015. Toate drepturile rezervate