„TotalFix” – dinti ficsi si implanturi in 24 de ore

Atunci cand pacientul nu mai are nici un dinte si poarta (sau nu) proteza/e totala/e ori in situatia in care acesta mai are cativa dinti, insa acestia sunt puternic si ireversibil afectati de boala parodontala, cea mai eficienta varianta de refacere rapida si economica a unei danturi fixe se numeste „TotalFix„.

Pacienta S.C in varsta de 58 de ani s-a prezentat in clinica noastra, reclamand probleme dentare avansate, dorindu-si  o dantura fixa, fara interventii chirurgicale complicate, cum ar fi aditiile si augmentarile osoase, asa cum i se propusese si fara sa fie nevoita sa astepte luni de zile dupa operatie, fara dinti sau cu lucrari provizorii mobile.

Pacient fara dinti la maxilarul de sus si cu dinti irecuperabili la maxilarul de jos

Edentatie totala maxilara si dantura terminala la mandibula

Maxilarul superior era total edentat (fara nici un dinte) iar la maxilarul inferior, se gasea o lucrare fixa, total necorespunzatoare din punct de vedere estetico-functional, ancorata la dinti naturali puternic afectati de boala parodontala.

Pacienta a fost investigata clinic, s-au facut investigatiile radiologice (radiografie panoramica si tomografie dentara), analize de sange si masuratori si analiza ocluzala (a muscaturii) si a fost programata pentru reabilitare totala, imediata si fixa, sub sedare medicamentoasa pe cale intra-venoasa (adormire), administrata de catre medicul anestezist in blocul operator al clinicii.

TotalFix – ianinte si dupa operatie (radiologic)

La maxilar, acolo unde osul are o densitate mai scazuta, au fost inserate 6 implanturi speciale, ce suporta incarcarea si functia imediata, concepute pentru os moale. La mandibula, unde osul este mai dens, 4 implanturi au fost suficiente.

TotalFix – inainte de operatie si dupa fixarea lucrarilor definitive

Inserarea inclinata a implanturilor marginale favorizeaza o mai buna distributie pe arcada a acestora, ocolind formatiunile anatomice (sinusuri la maxilar, respectiv nervi alveolari la mandibula) expuse de fenomenul de resorbtie, oferind totodata un sprijin eficient al lucrarilor defintive, fara extensii (prelungiri) periculoase.

 

TotalFix – inainte si dupa

Imediat dupa inserarea implanturilor superioare, a fost inregistrata amprenta.

Implanturi maxilare si bonturi de transfer pentru amprentare

In mod similar, dupa extractii si imediat dupa inserarea celor 4 implanturi mandibulare, a fost inregistrata amprenta acestei arcade.

Implanturi mandibulare si bonturi de transfer pentru amprentare

La 24 de ore de la operatie, pacienta a primit cele 2 lucrari fixe, estetice si functionale, capabile sa satisfaca dezideratul functional si estetic pentru urmatoarele luni. Astfel, aceasta si-a continuat activitatile socio-profesionale fara nici o problema.

TotalFix dupa 24 de ore: lucrari imediate, provizorii dar fixe

Gratie specialistilor protezisti supraspecializati in centre de profil renumite din lume dar si a laboratorului cu tehnicieni deosebiti, dupa 6 luni de la operatie, lucrarile provizorii au fost schimbate cu unele noi, definitive. ESTETICE SI PERFECT FUNCTIONALE!

TotalFix – etapa de laborator

La final, gratie experientei celor mai buni specialisti, a tehnicilor si tehnologiilor speciale din dotarea clinicilor Implantodent, acest caz dificil si aparent fara solutii viabile, a beneficiat de avantajele oferite de alegerea unei solutii de calitate.

Este fericita, intinerita, optimista si pozitiva, cu o calitate a vietii foarte mult imbunatatita. A investit in sanatate, in bunul cel mai de pret pe care Dumnezeu i l-a oferit omului in aceasta viata efemera…

TotalFix – imbunatirea considerabila a calitatii vietii omului cu probleme dentare grave