Reabilitare totala bimaxilara, imediata si fixa, cu 12 implanturi speciale pentru a suporta incarcarea si functia imediata

Restaurarea intregii guri prin danturi imediate si fixe (pe 12 implanturi dentare).

2_fastandfixed-totalfix

Pacientul a venit fara dinti si dupa numai 24 de ore a plecat cu o dantura fixa, estetica si functionala.

3_fastandfixed-totalfix

Pacientul C.R., in varsta de 76 de ani, s-a prezentat in clinica noastra solicitand o consultatie de specialitate in vederea realizarii unor lucrari dentare fixe. Radiografia panoramica a scos in evidenta prezenta catorva dinti aflati in conditie proasta, suferind de o forma avansata de degradare datorita bolii parodontale, cariilor si abraziunilor (tocirilor coronare). Acest tip de dantura se numeste “dantura terminala”.

radiografie-panoramica-panoramic-x-ray

Dupa efectuarea extractiilor dentare, pe baza unui set de proteze corect realizate (in echilibru static si dinamic) s-a realizat un sablon radiologic pentru a studia gradul de atrofie osoasa, pe baza distantei dintre dintii artificiali ai protezelor (realizati dintr-un material special care ii face vizibili radiologic) si os.

6_fastandfixed-totalfix

Investigarea ofertei si densitatii osoase, precum si planificarea virtuala, s-au realizat precis si rapid, la o doza minima de radiatii, cu ajutorul tomografiei dentare (tomograf cu fascicul conic) Orthophos XG 3D de la producatorul german Sirona.

7_fastandfixed-totalfix

Tomografia dentara, care reprezinta o investigatie tridimensionala de mare exactitate a structurilor maxilare a permis planificarea exacta a pozitiei implanturilor, plecand de la pozitia dintilor, tinand cont de structurile anatomice importante, precum sinusurile la maxilar si nervii alveolari la mandibula.

tomografie-dentara-cbct2

Imediat dupa inserarea celor 12 implanturi dentare (6 la maxilar si 6 la mandibula), specialistul protezist a inregistrat amprentele si ocluzia (muscatura) iar tehnicianul dentar a confectionat cele 2 lucrari, transformand protezele mobile in lucrari fixe, insurubate de catre medic la implanturi.

8_fastandfixed-totalfix

Dupa 3 luni, deoarece pacientul este nefumator, are o muscatura stabila si pastreaza o igiena orala riguroasa, au fost fabricate lucrarile definitive, tot fixe (insurubate) ca si cele provizorii, cu structura metalica (pentru rezistenta) si suprastructura din compozit (usoara si elastica, capabila sa preia socurile masticatorii).

9_fastandfixed-totalfix

Atentie! – Lucrarile definitive sunt in general fixe, detasabile ori de catre pacient (in cazul problemelor de ocluzie, atrofiilor osoase severe sau dramatice ce a schimbat raportul dintre oasele maxilare sau la pacientii ce nu pot asigura o igiena orala riguroasa) ori de catre medic (prin desurubare) in cazul in care problemele prezentate la varianta anterioara nu exista. In orice caz, igiena orala, realizata personal la domiciliu si profesional, in cadrul controalelor periodice, precum si controlul fortelor, reprezinta 80% din garantarea succesului pe termen lung a tratamentului.

10_fastandfixed-totalfix

Putem avea dantura fixa la orice varsta! Experienta specialistilor, precum si dotarile de exceptie de care dispun clinicile Implantodent fac ca cele mai dificile cazuri sa-si gaseasca rezolvarea eficienta aici la noi. In orice caz, ne putem mandri cu inca un caz reusit, pe langa miile tratate in cei 20 de ani de activitate. In ciuda varstei respectabile, a fost de admirat faptul ca pacientul nostru C.R. a luat aceasta hotarare importanta pentru calitatea vietii sale!

Va dorim multa sanatate si sa va bucurati de copiii si nepotii care v-au sustinut si ajutat!

4_fastandfixed-totalfix