FAQ

Afla raspunsurile specializate pentru intrebarile tale legate de sanatatea orala de la Dr. Taner Chemal. Pentru un diagnostic clar, este necesara vizita la cabinetul stomatologic.

De ce un implant la Implantodent?

Doresti un implant dentar? Ai cel putin 10 motive pentru a alege IMPLANTODENT:

 1. Echipa de profesionisti – colectivul chirurgical al clinicii include medici  supraspecializati in Europa de Vest si SUA, cu vasta experienta in implantologie (peste 6.000 de implanturi inserate cu o rata de succes de 96,8%), chirurgie orala si  maxilo-faciala, precum  si anestezie-terapie intensiva.
 2. Utilizarea celor mai noi concepte de implantologie – implantare si incarcarea protetica imediata (Fast&Fixed – Bredent Germania, All-On-Four – Nobel Biocare SUA), astfel incat sa puteti beneficia de implanturi si dantura fixa intr-o singura sedinta de tratament..
 3. Confort  total si dotari tehnologice de exceptie – bloc operator „dedicat” pentru interventiile de implantologie, microchirurgie orala  si chirurgie maxilo-faciala, dotat cu unitati laser chirurgicale si microscop chirurgical, 2 sali de operatii pentru  tratamentele  de implantologie si chirurgie parodontala, toate protejate  cu generator de curent trifazat de mare putere, rezerve de postoperator cu supraveghere medicala specializata  pentru a putea garanta maximum de confort si cele mai bune rezultate.
 4. Conditii de sterilizare perfecte, caracteristice unui bloc operator – circuite separate de sterilizare, pardoseli antistatice, ventilatie si climatizare a aerului standardizata normelor medicale, autoclave clasa B, echipamente de protectie de unica folosinta.
 5. Materiale de provenienta cunoscuta si calitate exceptionala, certificata – implanturi calitative pentru tratamente la nivel premium ( NobelBiocare – implantul nr. 1 in lume, Straumann, Bredent), precum si implanturi folosite pe scara larga, cu bune rezultate clinice (Adin, Implantium,  Alpha-Bio, Euroteknika); materiale de aditie si membrane biologice de calitate (Bioss, Bioguide – Geitschlich, Easy Graft – DS -Elvetia) si  materiale de osteosinteza de la cei mai mari producatori in domeniu( Stryker, Aesculap – Germania ).
 6. Anestezie generala – pentru tratamente nedureroase si relaxante aveti posibilitatea alegerii tipului de anestezie de care doriti sa beneficiati (anestezie locala sau cu acceptul medicului anestezist, anestezia generala). Clinica este dotata cu dispozitive de anestezie locala asistate de microprocesor, unitate de anestezie generala (General Electric) si instalatie de inhalo sedare.
 7. Garantii – certificate de calitate pentru materialele utilizate si pasaport international de implant dentar  pentru fiecare tip de implant dentar. Onorariul se incaseaza pe baza de contract scris si documente fiscale. Dosar pre si post-operator care include toate informatiile scrise, foto, video si radiologice referitoare la tratamente si interventia chirurgicala.
 8. Transparenta  – informatii complete si detaliate despre tratamentele dentare si procedurile chirurgicale ce urmeaza a fi efectuate, cu descrierea avantajelor si dezavantajelor precum si a riscurilor implicate, astfel incat sa nu existe compromisuri.
 9. Servicii complete – evaluare complexa si completa a starii generale de sanatate inainte de inceperea tratamentului interventia chirurgicala – radiografii digitale panoramice si retroalveolare, tomografie dentara, analize de sange. Transfer gratuit de la si la domiciliu a pacientilor operati, hotel si transfer asigurat pacientilor din provincie si din strainatate.
 10. Monitorizare permanenta – dispensarizare stricta postoperator  prin controale periodice repetate si sedinte de terapie laser (pentru accelerarea proceselor de vindecare) precum si introducerea in sistemul de „call reminder”.

Calitate fara compromisuri

Deziderate:

 1. Sa ne incredintam pacientii unui personal supercalificat.
 2. Sa promovam o metodologie ingenioasa pentru identificarea asteptarilor terapeutice.
 3. Sa orientam strategiile financiare si terapeutice pe baza obiectivelor prezentate pacientilor.

Acestea sunt semnale importante si concrete ale unei autentice cautari a „culturii serviciilor”. O cultura care nu presupune doar excelenta in pregatirea clinica (garantia calitatii), ci reprezinta lucrul cu instrumente sterile, strict controlate prin intermediul unui echipament sofisticat sau, unde este posibil, prin utilizarea materialelor de unica folosinta, oferind in plus, o disponibilitate efectiva catre pacienti: grija, capacitate de ascultare, atitudine pozitiva in rezolvarea problemelor, politete.

Personalul clinicii este format, in primul rand din oameni si apoi din medici. Dintr-o relatie activa intre pacient si personalul clinicii se nasc oportunitati pentru ambele parti: mai mult profesionalism, o mai buna comunicare si intelegere, o eficienta crescuta cu rezultate clinice excelente, tratamente sigure si nedureroase.

Din pacate, „calitate” si „excelenta” sunt cuvinte subiective, care au intelesuri diferite pentru fiecare. Conceptia clinicii noastre asupra Calitatii si a Excelentei ar putea fi diferita fata de cea a altor dentisti. Pentru noi, Calitate si Excelenta inseamna sa ne straduim sa obtinem rezultate cat mai bune pentru pacient in conditii de siguranta si confort. Si nu doar din cand in cand, ci pacient dupa pacient, zi dupa zi.

Concret, urmarim construirea unei danturi sanatoase, care sa fie in armonie cu intreg organismul. Dupa aplicarea tratamenului de restaurare va fi de multe ori imposibil de observat ca dantura a suferit tratamente stomatologice. Procedurile stomatologice executate vor tine intotdeauna cont de aspectul estetic si de principiul functional, direct ghidate de conceptul minimal invaziv. Schimbarile, daca apar, nu trebuie sa afecteze aspectul pacientului, poate doar pentru a-l imbunatati. Cosmetica si estetica dentara nu reprezinta tocmai o noutate, iar dentistii profesionisti s-au preocupat tot timpul sa asigure dintilor restaurati un aspect natural. |Reinvestind o mare parte din profiturile clinicii, am reusit de peste 10 ani sa dispunem de materiale si tehnologie ce ne permit sa atingem aceste scopuri. Nu in ultimul rand, dincolo de eforturile noastre de a realiza o cat mai buna integrare estetica si functionala a materialelor sintetice folosite, suntem foarte atenti in a prezerva cat mai mult din materialul natural al pacientului, nu de putine ori cu pretul prelungirii sederii pe scaunul stomatologic.

Am introdus pentru prima data in tara, cu ani in urma, laserul dentar, am adoptat primii in domeniu solutiile tehnologice digitale, radiologia digitala si tomografia dentara, microscopia in chirurgia oro-dentara, sistemele protetice CAD/CAM  si multe alte concepte si solutii avangardiste. Derulam cu succes cel mai activ program de turism dentar din Romania si ne mandrim cu mii de pacienti multumiti, din tara si de peste hotare.

Consideram ca oferim servicii stomatologice de cea mai inalta calitate, mult deasupra chiar si a celor de calitate medie din Occident. Este evident ca efectuarea unor tratamente rapide, ieftine si de moment, a carpelilor si improvizatiilor, ies complet din discutie. Pentru desfasurarea tuturor acestor elemente in parametri optimi avem nevoie de intelegere, ajutor si colaborare din partea dumneavoastra. Profilul pacientului clinicii Implantodent este cel al omului educat si care pune pret pe calitate.

Secretul succesului  nostru are trei ingrediente principale: munca colectiva, perfectionarea permanenta si grija fata de pacient.

In cele cateva cuvinte de mai sus am definit ceea ce noi intelegem prin Calitate si Excelenta.

Daca cele expuse mai sus v-au declansat o reactie pozitiva inseamna ca sunteti pacientul potrivit pentru noi si va asteptam cu drag.

Sinus lifting - cand nu e loc pentru implantul dentar?

Procedura de lifting de sinus

Sinusurile maxilare se afla in spatele obrajilor si deasupra dintilor superiori si posteriori (premolari si molari). In realitate, sinusurile sunt formate din doua componente: prima, este reprezentata de cavitati in osul cranian asemanatoare cu niste compartimente goale. A doua componenta este mucoasa sinuzala care „tapeteaza” peretii cavitatilor sinuzale si care arata ca un balon care se afla in acest spatiu gol. Acest balon se alipeste la peretii spatiului gol. Interiorul balonului este adevaratul sinus. Unele dintre radacinile dintilor naturali superiori se intind in sinusurile maxilare localizate in spatiul dintre balon si peretele osos. Atunci cand se extrag acesti dinti superiori, sinusul maxilar si cavitatea alveolara sunt separate adesea doar de un perete subtire. Implanturile dentare au nevoie de os pentru a le mentine fixate. Atunci cand peretele (osos) de sub sinus este foarte subtire, este imposibila introducerea implanturilor dentare. Exista o solutie numita grefa de sinus sau grefa osoasa cu lifting de sinus.

Chirurgul care realizeaza implantul dentar patrunde in sinus prin laterala maxilarului, deasupra locului unde au existat dintii superiori. Membrana sinusala (balonul) este apoi ridicata, iar osul donator este introdus in (spatiul dintre peretele osului si balon) planseul sinusului. Retineti ca planseul (osos) al sinusului este reprezentata de bolta maxilarului superior. Dupa cateva luni de vindecare, noul os devine parte componenta a maxilarului pacientului, iar implanturile dentare pot fi introduse si fixate in acest os matur. Grefa de sinus face posibila, odata cu ridicarea membranei sinuzale, introducerea implanturilor dentare la multi pacienti cu aceasta problema. In timp ce cu ani in urma nu exista nici o alta varianta in afara de purtarea protezelor mobile, acum putem proteza fix prin punti si coroane pe implanturi. Daca exista suficient os intre marginea maxilarului superior si partea inferioara a sinusului pentru fixarea adecvata a osului, augmentarile de sinus si introducerea implantului pot fi realizate uneori ca o singura procedura. Daca nu exista suficient os, augmentarea de sinus va trebuie sa fie realizata prima, apoi grefa va trebui sa se maturizeze câteva luni, in functie de tipul materialului de grefa utilizat. Dupa maturizarea grefei, pot fi pozitionate implanturile.

La Implantodent, aceste proceduri sunt efectuate de personal medical calificat si autorizat, cu experienta clinica bogata. Tehnologic vorbind, procedura e realizata cu ajutorul laserului si al piezotomului, in sala de chirurgie, in conditii perfecte de asepsie si antisepsie, pentru evitarea oricarui risc.