Implantologie digitala

IMPLANTOLOGIA DIGITALA conduce la rezultate extraordinare in tratamentul dintilor lipsa cu implant dentar, avand in vedere precizia, acuratetea si viteza de executie cu care este realizat tratamentul. Implantul inserat atraumatic si in pozitie perfect corecta nu va fi supus traumelor mecanice masticatorii si nici agresiunii microbiene a placii bacteriene, servind pacientul pentru zeci de ani, chiar si pe viata. Pozitia implantului in os trebuie sa fie ideal incadrata corect tridimensional, atat fata de dintii vecini, cat si fata de cei antagonisti (opusi) pentru a putea functiona intocmai unui dinte natural. Astfel, gratie specialistilor si tehnologiei avansate, suntem mandri sa oferim pacientilor nostri tratamente predictibile: nu pe termen scurt sau mediu, ci PE TERMEN LUNG, asa cum acestia isi si doresc!

dental-implant-vs-natural-tooth copy

Elementele principale ale tratamentului cu implant dentar sunt:

  1. Implantul propriu-zis – se plaseaza chirurgical in os;
  2. Coroana dentara – se ataseaza la implant (prin cimentare sau insurubare);
  3. Bontul protetic – elementul de legatura intre implant si coroana.

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 1

Tratamentul prin implant dentar poate fi unul extrem de sigur si cu o rata mare de predictibilitate pe termen lung atunci cand medicul are pregatirea si experienta necesare, materiale de calitate si instrumentele avansate pentru a planifica si efectua interventia fara cusur.

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 2

La Implantodent, toate investigatiile si tratamentele se desfasoara sub un singur “acoperis”, astfel incat pacientul nu va fi nevoit sa faca deplasari obositoare si consumatoare de timp intre clinica si centre de radiologie sau intre clinica si alti diversi specialisti.

GRATUIT  – pentru implantarea asistata digital, pacientului i se  realizeaza in clinicile noastre, fara nici un cost suplimentar, urmatoarele investigatii si manopere in valoare de 250 euro:

  • amprenta digitala a arcadelor dentare (dinti, gingie, os);
  • tomografie dentara;
  • planificarea virtuala a implantului si coroanei;
  • ghidul chirurgical.

La Implantodent, inca din anul 2009 si in premiera nationala a fost introdus conceptul de implantologie ghidata (digitala). Acesta presupune utilizarea 100% a tehnologiei digitale pentru inserarea cu precizie maxima si minimal invaziva a implantului dentar. Atunci cand situatia clinica o permite (nu exista deficit de volum si densitate osoasa) pacientul poate beneficia intr-o singura programare de UN TRATAMENT COMPLET CU IMPLANT DENTAR. Precis, fara riscuri, functional, estetic. Intr-un cuvant, predictibil pe termen lung.

Procedura clinica:

1. Amprenta digitala a danturii – in mai putin de un minut, cu ajutorul sistemului (CAD) CEREC AC care este prevazut cu o camera video minuscula, medicul protetician va inregistra amprenta digitala a locului de implantare – dintii vecini, spatiul cu dintele lipsa, dintii antagonisti). Fara linguri si fara materiale de amprenta incomode!

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 3

2. Pozitionarea implantului pleaca de la pozitia corecta a coroanei! – planificarea digitala a coroanei implantului (a lucrarii dentare) – se realizeaza cu ajutorul soft-ului (programului) intuitiv din dotarea sistemului (CEREC Biogeneric) prin cateva click-uri de mouse.

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 4

3. Crearea sablonului radiologic – cu material termoplastic in care se introduce corpul de scanare (elementul de referinta) produs de Sirona (Germania).

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 5

4. Tomografia dentara – se va realiza cu sablonul chirurgical in gura pacientului prin scanarea cu unul din tomografele dentare produse de Sirona (Germania) din dotarea clinicilor noastre (Orthophos XG3D sau Galileos 3D).

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 6

5. Diagnosticul radiologic – cu ajutorul soft-ului (programului) din dotarea tomografului dentar (Sirona Galaxis) vom analiza mai intai, cu mare precizie, in perspectiva 3D (tridimensionala) oferta osului in care se va insera implantul dentar – cantitatea osoasa (lungime si latime) si calitatea osoasa (densitatea osului).

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 7

Totodata, vom identifica exact toate formatiunile anatomice care ar trebui evitate in timpul operatiei, astfel incat pacientul sa nu fie expus riscurilor inutile.

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 8

6. CM3D – suprapunerea perfecta a celor doua investigatii (amprenta optica si tomografia dentara); vom determina virtual  pozitia si alinierea ideala a implantului si bontului protetic (in baza de date a programului exista la scara 1:1 toate implanturile dentare de calitate utilizate in lume), in functie de coroana dentara proiectata in prealabil (la punctul b).

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 9
IMPLANTOLOGIA DIGITALA 10
IMPLANTOLOGIA DIGITALA 11

7. Frezarea robotizata a ghidului chirurgical – prin frezare computerizata cu ajutorul tehnologiei (CAM) CEREC MCXL sau InLab MCXL;

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 12

8. Interventia chirurgicala (inserarea implantului) –ghidul chirurgical se aseaza pe dintii vecini locului de implantare si prin ordine secventiala, in numai cateva minute se foreaza osul cu frezele chirurgicale din trusa implantului. Imediat dupa aceasta, se insera cu precizie micronica implantul dentar in os. Ghidul chirurgical nu va permite greseli de foraj a osului deoarece este perfect calibrat, implantarea realizandu-se intocmai cu planificarea virtuala. Astfel, atat frezele de os cat si implantul dentar, nu pot devia (nici in plus si nici in minus) de la situatia planificata. Sigur pentru medic si fara stres pentru pacient!

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 13
IMPLANTOLOGIA DIGITALA 14

9. Fabricarea si montarea bontului protetic din zirconiu – daca situatia clinica permite incarcarea protetica imediata, tot cu ajutorul sistemului CAD/CAM CEREC sau InLab vom realiza imediat bontul protetic din zirconiu care va fi atasat la implant.

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 15

10. Fabricarea coroanei dentare fara metal – vom inregistra o noua amprenta optica a bontului protetic si a dintilor invecinati, iar in mai putin de o ora vom proiecta si vom freza precis, cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM o coroana estetica si biocompatibila, fara metal.

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 17

IMPLANTOLOGIA DIGITALA 18