Implant dentar pentru toti dintii lipsa

 • DINTII DVS. SUNT TOTAL COMPROMISI SI NU DORITI PROTEZE MOBILE?
 • PURTATI DEJA PROTEZE MOBILE INSA ACESTEA VA FAC VIATA UN CHIN?
 • SUFERITI DE BOALA PARODONTALA AVANSATA SI GENERALIZATA?

SOLUTIA IDEALA POATE FI „TOTALFIX” SAU „ALL-ON-4” – RECONSTRUCTIA TOTALA A DANTURII PRIN IMPLANTURI SI LUCRARI IMEDIATE SI FIXE IN NUMAI 48 DE ORE!!!

Reprezinta VARIANTA IDEALA in cazul in care:

 • Nu mai aveti nici un dinte
 • Exista dinti dar acestia sunt total compromisi (carii complicate, fracturi, infectii parodontale)
 • Suferiti de boala parodontala in forma avansata si generalizata
 • Purtati proteze mobile cu care nu va obisnuiti sau sunt instabile
 • Doriti sa scapati de proteze pentru totdeauna
 • Doriti un tratament rapid si garantat
 • Nu doriti sau nu aveti voie sa faceti aditii de os

AVANTAJELE PRINCIPALE ale conceptului :

 • ESTETICA IMBUNATATITA
 • DANTURA FIXA
 • DANTURA IMEDIATA
 • USOR DE CURATAT SI INTRETINUT
 • RAPID SI EFICIENT
 • EVITA GREFARILE OSOASE
 • COSTURI FIXE, ANTICIPABILE
 • GARANTIE PRELUNGITA (20 DE ANI EUROTEKNIKA, GARANTIE PE VIATA NOBEL BIOCARE)
 • EFICIENTA MAXIMA (confort, pret, etc) PE TERMEN MEDIU SI LUNG

 ECHIPA IMPLANTODENT

–  IMPLANTOLOGIE DIN 1999.

– REABILITARI TOTALE PRIN IMPLANT DIN 2002 (ALL-ON-4/6).

– 2008 PREMIERA NATIONALA CU CONCEPTUL „TOTALFIX”.

– 2012 PREMIERA NATIONALA CU CONCEPTUL „QUADZYGOMA”.

– 2013 PREMIERA NATIONALA (SI A TREIA IN LUME) CU CONCEPTUL „SIXZYGOMA”.

– 2015 PREMIERA MONDIALA IN INSERAREA CU LASER A IMPLANTURILOR ZIGOMATICE.

– PESTE 15.000 DE IMPLANTURI CONVENTIONALE SI SPECIALE INSERATE.

– 5 SPECIALISTI IMPLANTOLOGI FORMATI IN SUA, GERMANIA, ELVETIA SI AUSTRIA, 3 SPECIALISTI IN PROTETICA PE IMPLANTURI SI 3 MAESTRI TEHNICIENI DENTARI.

In clinicile Implantodent, pacientii fara dinti sau cu dinti total compromisi, care nu mai au un volum osos corespunzator inserarii de implanturi conventionale, sunt tratati prin utilizarea uneia din cele 3 tehnici revolutionare care evita aditiile de os:
1. TotalFix – tehnica implanturilor angulate, inserate „in evantai”,
2. TotalFix+ – combinatia dintre 2 implanturi zigomatice sau pterigoidiene in zonele maxilare posterioare si a 2-4 implanturi conventionale in zona anterioara,
3. QuadZygoma – inserarea simultana a 4 implanturi zigomatice, 2 pentru fiecare parte a maxilarului.

Echipa implantologie1

CE INSEAMNA „TOTALFIX” SAU „ALL-ON-4”

Lipsa tuturor dintilor se numeste EDENTATIE TOTALA.

Daca mai exista cativa dinti pe arcada insa acestia sunt compromisi in totalitate (boala parodontala avansata, generalizata) putem spune ca pacientul se afla in starea de DENTITIE TERMINALA.

alta

In mod normal, acei dinti sunt extrasi iar tratamentul se rezuma fie la proteza totala, fie la protezare moderna prin tehnicile pe care le vom descrie mai jos.

Conceptul  Totalfix – implanturi si lucrare fixa in aceeasi zi!

Conceptul „TotalFix”, brevetat de compania franceza Euroteknika, reprezinta cea mai moderna metoda de inlocuire a unei danturi terminale (total compromisa) sau a tuturor dintilor lipsa de pe un maxilar cu 4 sau 6 implanturi dentare si lucrare fixa in aceeasi zi.

implant pentru toti dintii lipsa

Este cunoscut, in functie de producator si sub urmatoarele denumiri:

 • „All-on-4” – Nobel Biocare;
 • „Fast&Fixed” – Bredent.

Dintii posteriori sau maselele, aflate in spatele maxilarelor, sunt primii care se pierd. Tot la maxilarul superior, bilateral in partile din spate si in profunzimea osului se gasesc sinusurile maxilare, cavitati pline cu aer. Din pacate, neinlocuirea lor rapida a maselelor superioare cu implanturi dentare conduce la resorbtia osului din acea regiune, precum si la pneumatizarea sau marirea volumului sinusurilor maxilare.

Astfel, la scurt timp, asistam la urmatoarele fenomene:

 • La maxilarul superior, sub sinusuri nu mai se gaseste os suficient in care sa se insere implanturile dentare.
 • La maxilarul inferior numit mandibula, deasupra nervului alveolar inferior nu se mai gaseste os suficient pentru inserarea implanturilor.
implant pentru toti dintii lipsa1

In aceasta situatie, metodele de tratament sunt urmatoarele:

 1. VARIANTA CLASICA – cu aditii/augmentari osoase:

– refacem osul lipsa din regiunile posterioare ale maxilarelor (sinus lifting si augmentari sinuzale, bilateral la maxilarul superior si aditii de os bilateral la mandibula).

– dupa minim 6 luni inseram implanturile (6 sau 8), atat in zonele laterale, unde am augmentat osul cat si in zonele anterioare.

– dupa alte 6 luni realizam lucrarile protetice pe implanturi.

implanturi pentru toti dintiilipsa, rebsorbtie osoasa

ASTFEL, SE PRELUNGESTE DURATA TOTALA A TRATAMENTULUI (cu circa 1 an, 1 an si jumatate), CRESC COSTURILE, CRESC RISCURILE (interventii chirurgicale suplimentare).

 1. VARIANTA MODERNA – „TotaFix” sau „All-on-4/6”

– nu mai sunt necesare aditii si augmentari osoase.

– conceptul se bazeaza pe utilizarea implanturilor moderne, capabile sa ofere o excelenta stabilitate primara, atat de necesara in cazul tehnicii de „incarcare si functie imediata”.

– in zonele posterioare (din spatele maxilarelor), in fata formatiunilor anatomice critice (care sunt sinusurile la maxilarul superior si nervii alveolari inferiori la mandibula), se insera implanturi in pozitie inclinata; aceasta inclinare de maximum 45 de grade a implanturilor posterioare asigura o buna distributie a acestora, evita extensiile (prelungirile) posterioare lungi ale lucrarii dentare definitive si totodata evita formatiunile anatomice critice mai sus amintite.

– la maxilarul superior utilizam 4, 5 sau 6 implanturi, in functie de densitatea osoasa iar la maxilarul inferior numit mandibula, in peste 90% din cazuri, 4 implanturi sunt suficiente pentru o reabilitare totala.

implanturi pentru toti dintii lipsa, totalfix
 • Lucrarile provizorii sunt FIXE si se monteaza IMEDIAT dupa inserarea implanturilor. Astfel, pacientul care vine fara nici un dinte sau cu toti dintii compromisi, dupa numai 24 de ore paraseste clinica cu implanturi si lucrari provizorii insa fixe!
 • Lucrarile provizorii sunt estetice si functionale si in majoritatea cazurilor sunt formate din 10 dinti (de la premolarul 2 din dreapta, pana la premolarul doi din stanga). Materialul din care sunt realizate il reprezinta compozitele si acrilatele. Extensiile (prelungirile) posterioare sunt strict interzise in cazul lucrarilor provizorii (functioneaza ca parghii nocive pentru implanturi).
 • Lucrarile definitive se pot realiza dupa circa 4 sau 6 luni de la inserarea implanturilor, mai exact dupa incheierea procesului de integrare biologica (osteointegrare) a acestora. Aceasta se stabileste prin teste clinice, masurarea cu un dispozitiv digital deosebit de precis precum si prin control radiologic (tomografie dentara). Materialul din care se realizeaza lucrarile definitive nu reprezinta un „moft” ci se stabileste impreuna cu specialistul protezist, in functie de situatia clinica la momentul respectiv, dupa mai multe teste si tatonari ale ocluziei (muscaturii). De aceea, costul lucrarii definitive nu se poate anticipa in faza de inserare a implanturilor. Putem utiliza materiale precum titanul, compozitul, ceramica integrala sau chiar zirconiul, in functie de recomandarea clinica si bineinteles de dorintele estetice ale pacientului. Lucrarile definitive permit realizarea extensiilor distale (prelungirilor posterioare), de cate maxim 2 masele pe fiecare parte. Astfel, fiecare lucrare definitiva totala va fi compusa din 12-14 dinti!

 

implant toti dintii lipsa

CINE CONDITIONEAZA TRATAMENTUL?

CANTITATEA DE OS RESTANT (INALTIME SI LATIME/GROSIME) SI POZITIA SINUSURILOR MAXILARE SUNT ESENTIALE IN DIAGNOSTICAREA MAXILARULUI (osul superior)!!!

CANTITATEA DE OS RESTANT (INALTIME SI LATIME/GROSIME) SI POZITIA NERVILOR ALVEOLARI INFERIORI SUNT ESENTIALE IN DIAGNOSTICAREA MANDIBULEI (osul inferior)!!!

CLASIFICAREA ZONELOR OSOASE MAXILARE

implant toti dintii

 

 1. EXISTENTA OSULUI IN ZONELE I, II, III SI IV – FARA RESORBTII, FARA SINUSURI PNEUMATIZATE – PRESUPUNE REABILITAREA MAXILARA PRIN 6 – 8 IMPLANTURI INSERATE AXIAL, FARA SA FIE NEVOIE DE MANOPERE SUPLIMENTARE, CUM AR FI ADITII SI AUGMENTARI DE OS.
implant toti dintii, implant axial

 

 1. EXISTENTA OSULUI IN ZONELE I SI II (LIPSA IN ZONA III) – RESORBTII IN REGIUNILE POSTERIOARE SI SINUSURI MODERAT PNEUMATIZATE CATRE POLUL INFERIOR – PRESUPUNE REABILITAREA MAXILARA PRIN METODA „TotalFix” SAU „All-on-4”. ASTFEL, SUNT INSERATE 4 SAU 6 IMPLANTURI, CELE POSTERIOARE IN POZITIE INCLINATA IAR INTRE ACESTEA, 2 SAU 4 IN POZITIE AXIALA.
  implanturi pentru toti dintii lipsa, totalfix
 2. EXISTENTA OSULUI IN ZONELE I SI IV (LIPSA IN ZONELE II SI III) – RESORBTII SEVERE IN REGIUNILE POSTERIOARE, INCLUSIV IN ZONA PREMOLARA SI SINUSURI SEVER PNEUMATIZATE ATAT PE DIRECTIE INFERIOARA CAT SI CATRE ANTERIOR, IN ZONA CANINA – PRESUPUNE INSERAEA A 2 SAU 4 IMPLANTURI CONVENTIONALE IN REGIUNEA ANTERIOARA (INTRE CANINI) SI A DOUA IMPLANTURI ZIGOMATICE (CATE UNUL DE FIECARE PARTE), IN REGIUNEA ZIGOMATICA, PENTRU ASIGURAREA UNUI BUN SPRIJIN POSTERIOR AL LUCRARII.
  implat toti dintii, implant zigomatic
 3. EXISTENTA OSULUI DOAR IN ZONA IV (LIPSA IN ZONELE I, II SI III) – RESORBTII DRAMATICE IN TOT MAXILARUL SUPERIOR SI SINUSURI SEVER PNEUMATIZATE ATAT CATRE INFERIOR CAT SI CATRE ANTERIOR – PRESUPUNE INSERAEA SIMULTANA A 4 („QUADZYGOMA”) SAU A 6 („SIXZYGOMA”) IMPLANTURI ZIGOMATICE (CATE DOUA RESPECTIV TREI DE FIECARE PARTE) IN OASELE ZIGOMATICE, PENTRU ASIGURAREA UNUEI LUCRARI FIXE, CHIAR SI IN ACESTE CONDITII, CAND PRIN ALTA METODA NU MAI EXISTA PRACTIC NICI O SANSA DE REABILITARE FIXA.

 implanturi zigomatice

ELEMENTUL CHEIE IN SUCCESUL REABILITARII TOTALE –  DISTRIBUTIA ANTERO-POSTERIOARA A IMPLANTURILOR DENTARE!

implanturi toti dintii, reabilitare totala

CARE ESTE PROCEDURA?

Interventia chirurgicala presupune o singura etapa, se realizeaza sub anestezie generala prin sedare medicamentoasa si presupune 3 situatii:

 1. Pacientul nu are nici un dinteimplanturi toti dintii, implanturi
 • Consultatie de specialitate + investigatii (tomografie dentara si analize de sange) + evaluare + programarea interventiei;
 • Se regularizeaza (netezeste) relieful osos;
 • Se insera implanturile dentare;
 • Se monteaza elementele protetice (legaturile dintre implanturi si lucrare);
 • Se inregistreaza amprentele si ocluzia (muscatura);
 • Se ataseaza (dupa 24 de ore) lucrarea provizorie fixa;
 • Dupa circa 6 luni se poate realiza lucrarea fixa.

          2. Pacientul mai prezinta dinti insa acestia sunt total compromisi                 (infectii)

implanturidentare, implanturi toti dintii
 • Consultatie de specialitate + investigatii (tomografie dentara si analize de sange) + evaluare + programarea interventiei;
 • Se realizeaza extractiile dentare;
 • Se chiureteaza osul de toate formatiunile patologice (infectii)
 • Se regularizeaza (netezeste) relieful osos;
 • Se insera implanturile dentare;
 • Se face aditie de os in alveolele dintilor extrasi (nu se lasa spatii goale ce ar conduce la vindecare cu defecte de os);
 • Se monteaza elementele protetice (legaturile dintre implanturi si lucrare);
 • Se inregistreaza amprentele si ocluzia (muscatura);
 • Se ataseaza (dupa 24 de ore) lucrarea provizorie fixa;
 • Dupa circa 6 luni se poate realiza lucrarea fixa.

(1) Curatarea osului de infectii si regularizarea (netezirea) acestuia implanturi toti dintii, implanturi dentare

(2) Inserarea implanturilor dentare – inclinat (20-35 grd) cele posterioare si vertical (axial) cele anterioare

Implanturi pentru toti dintii lipsa

(3) Lucrari provizorii fixe – se face imediat dupa inserarea implanturilor si nu contin  extensii (prelungiri) posterioare

Implanturi pentru toti dintii lipsa 1

(4) Lucrari definitive fixe – se realizeaza dupa circa 4-6 luni, odata cu integrarea biologica a implanturilor in os

Implanturi pentru toti dintii lipsa 2

 

3.    Pacientul prezinta resorbtii in zonele posterioare ale maxilarelor dar si defecte osoase localizate in zona anterioara 

 • Consultatie de specialitate + investigatii (tomografie dentara si analize de sange) + evaluare + programarea interventiei;
 • Se evalueaza marimea si localizarea defectelor osoase (tomografie dentara);
 • Repararea defectelor de os prin aditii cu biomateriale (os si membrane);
 • Inserarea a 2-3 implanturi provizorii;
 • Realizarea unei lucrari provizorii si fixe care sa protejeze aditiile de os;
 • Dupa vindecarea osului, atunci cand defectele osoase au fost reparate se insera implanturile definitive dupa conceptul clasic „TotalFix”.

Exista durere?

Nu! Nu exista absolut deloc durere. Intraoperator, durerea este gestionata prin anestezie locala realizata de medicul implantolog si completata cu anestezie generala prin sedare medicamentoasa pe cale intra-venoasa efectuata de medicul anestezist.

ceve

Fiind o interventie laborioasa, ce necesita un mediu chirurgical, in clinicile Implantodent aceasta se realizeaza in sali speciale de chirurgie/implantologie care detin toate dotarile necesare, asemenea unui bloc operator. Totul este steril, iar in aceste sali nu se efectueaza alte tratamente dentare ce produc incarcatura microbiana mare pe suprafete sau in aer (gangrene, carii, igienizari profesionale, etc).

Toate functiile vitale ale pacientului sunt permanent si atent monitorizate de catre specialistul ATI, astfel incat atentia echipei operatorii sa fie „focusata” pe interventia chirurgicala.

Totdata, in situatia putin probabila in care apar complicatii intraoperator, salile detin toata dotarea necesara gestionarii acestora: retea de oxigen, trusa de urgenta, defibrilator, trusa de intubare, etc. In plus, echipa chirurgicala a Implantodent detine o vasta experienta in realizarea acestor operatii, acumulata in ani de studiu si lucru efectiv.

Postoperator, veti stationa in una din rezervele moderne ale clinicii si veti primii toata medicatia necesara pentru a preveni eventuale infectii, inflamatii si durere. Gratie aparatelor de fizioterapie cu care veti fi tratati postoperator, va veti putea relua activitatile zilnice in maxim 2-3 zile.