Servicii speciale

Aceasta pagina a fost special creata pentru a scoate in evidenta unicitatea serviciilor noastre, atat a celor de implantologie avansata cat si a celor de estetica dentara moderna.

consultatie-de-specialitate-sp

Consultatia de implantologie sau „consultatia de specialitate” are un rol esential in derularea tratamentului cu implanturi dentare. Reprezinta o etapa foarte importanta in care specialistii Implantodent vor verifica elementele cheie precum:

 • starea de sanatate generala,
 • starea de sanatate dentara,
 • doleantele, nevoile dar si asteptarile dvs de la tratament.

Pentru a putea diagnostica afectiunea sau afectiunile existente la nivelul danturii vom realiza mai multe investigatii importante, toate in format digital (doza minima de radiatii), precum:

 • 2D – radiografie panoramica (ortopantomografie) sau dupa caz teleradiografie (rx cefalometric),
 • radiografii dentare (retroalveolare),
 • 3D – tomografie dentara (CBCT – tomografie cu fascicul conic) in dimensiunea necesara (5x5cm, 8x5cm, 8x8cm, 13x8cm, 13x15cm),
 • fotografii diagnostice,
 • modele de studiu – gips (clasice) sau computerizate (digitale).

Dupa stabilirea diagnosticului corect, vom realiza planul de tratament. Acesta va fi adaptat intotdeauna situatiei clinice dar si nevoilor pacientului, oferind varianta principala, precum si variante alternative, fara a face compromisuri de nici un fel. Cu toate ca bugetul alocat tratamentului este foarte important este binestiut ca preturile tratamentului stomatologic difera de la un caz la altul, fiecare avand particularitati specifice, fiind conditionat in mare masura de calitatea materialelor dentare solicitate sau recomandate, precum si de experienta specialistului sau complexitatea manoperelor implicate..

In functie de afectiunile existente, specialistii nostri vor aborda interdisciplinar cazul clinic, astfel incat sa rezulte o sincronizare perfecta intre specialitatile diferite ale medicinei dentare.

La capitolul „tehnici de implantologie speciala” sau „implantologie avansata” Implantodent detine multe premiere nationale si chiar europene. Specialistii nostri detin o experienta bogata, de aproape doua deceni, in domeniul implantologiei dentare, tratand cu succes mii de pacienti.

Implantologia dentara nu inseamna numai implantul in sine: inseamna estetica si protetica, poate insemna ortodontie atunci cand exista dinti strambi, inseamna parodontologie deoarece noi nu inseram implantul in guri in care exista boala(infectie) parodontala si de multe ori poate insemna chirurgie, atunci cand oasele maxilare s-au atrofiat si este necesara regenerarea/repararea lor. Indiferent de problema existenta, la Implantodent aveti solutia.

tehnici-de-implantologie-speciala

Astfel, fie ca este vorba de un implant, de mai multe implanturi ori chiar de implanturi speciale, cum ar fi cele zigomatice, pterigoidiene sau cele ortodontice, „Centrul de excelenta in implantologie” de la Implantodent poate fi locul in care veti gasi solutia potrivita, care sa va asigure un zambet sanatos, estetic si functional, pe termen lung.

Pacientul care nu mai are nici un dinte, fie ca poarta sau nu o proteza mobila, cauta si isi doreste o dantura fixa. Dar de multe ori se constata ca osul maxilar s-a resorbit, atrofia ajungand de multe ori in stadii severe. Anumite tehnici de implantologie avansata scutesc pacientului de manopere costisitoare de aditie osoasa si in plus ii ofera o dantura imediata pe un numar redus de implanturi pentru un intreg maxilar. Aceste tehnici speciale poarta nume diferite precum „TotalFix”, „Fast&Fixed” sau „All-on-4” dar in fond si la urma urmei sunt unul si acelasi lucru, doar denumirile apartinand diferitilor producatori.

„TotalFix” a fost realizat in premiera nationala de dr Chemal Taner si colegii sai cu multi ani in urma. Se adreseaza pacientului fara nici un dinte la unul sau la ambele maxilare sau pacientului care a ajuns la dantura terminala (dintii existenti sunt irecuperabili, fiind grav afectati de carii complicate sau boala parodontala in forma avansata). In aceasta situatie, vom insera simultan 4 sau 6 implanturi pe fiecare arcada: 2 in pozitie inclinata, tangent la formatiunile anatomice (sinusuri, nervi) si 2 sau 4 implanturi intre acestea.

concept-totalfix

Indiferent de situatie, putem oferi pacientului solutia ideala: implanturi si dinti ficsi in numai 24 de ore, fara sa fie nevoie de aditii si augmentari costisitoare si scumpe! Mai mult…

„TotalFix +”, realizat pentru prima data in Romania tot la Implantodent, se adreseaza aceluiasi esantion de pacienti, diferenta fiind o complicatie la nivelul maxilarului superior: sinusurile maxilare excesiv pneumatizate care nu permit o distributie antero-posterioara corespunzatoare a implanturilor conventionale.

totalfix-plus

In aceasta situatie, combinam aceste implanturi cu 2 implanturi speciale, zigomatice, inserate in partea posterioara a maxilarului. Mai mult…

„QuadZygoma” este o tehnica revolutionara, realizata in premiera de specialistii Implantodent in anul 2013. Se adreseaza pacientului cu atrofie dramatica la nivelul maxilarului superior, cu sinusuri maxilare voluminoase, excesiv pneumatizate. De cele mai multe ori, acest tip de pacient nu mai poate purta proteza mobila datorita faptului ca ea este prea grea (a fost in repetate randuri umpluta si ingrosata pe masura atrofiei de os) iar solutiile de protezare fixa sunt extrem de limitate: aditii masive cu blocuri de os autolog recoltate extraoral, frecvent din creasta iliaca (sold) sau tibie (picior).

QZ WM

Tehnica presupune inserarea simultan, sub anestezie generala prin intubare nazo-traheala a 4 implanturi speciale, zigomatice si ancorarea imediata a unei lucrari fixe la acestea. Asa cum le spune si numele, aceste implanturi nu se ancoreaza in osul maxilar ci se insera in oasele zigomatice, cunoscute ca si oase ale pometilor. In situatii si mai limitate, atunci cand din considerente biologice si mecanice avem nevoie de o ancorare mai ferma putem insera simultan 6 implanturi zigomatice iar tehnica se numeste „SixZygoma”. Colectivul Implantodent, pe langa premiera nationala, a fost al treilea colectiv din lume care a efectuat o asemenea operatie. Mai mult…

Caria dentara (odontologie) este o afectiune frecventa a dintilor, atat a celor temporari (de lapte) cat si a celor permanenti. Cu cat este tratata mai din timp, cu atat tratamentul va fi mai putin invaziv, adica nedureros si rapid. Implantodent promoveaza activ conduita profilactica, efectuand sigilari profilactice dintilor tineri: neinvaziv, nedureros si cu rezultate excelente in timp.

sigilare2

Netratata, caria dentara se va complica, afectand la inceput smaltul dentar, apoi dentina si in cele din urma pulpa dentara (nervul). Atunci cand infectia trece la nerv durerea poate atinge un nivel insuportabil si de aceea este indicat sa nu se ajunga aici. Oricum si costurile vor fi mai mici atunci cand tratam o carie mica, in stadiu incipient. Daca microbii din carie trec la pulpa, aceasta se va infecta, gangrenandu-se. Gangrena poate fi simpla, atunci cand este localizata la nivelul radacinii insa atunci cand aceasta este depasita, vorbim de gangrena complicata, cu infectia ce a trecut de la radacina la os.

La Implantodent, caria dentara poate fi tratata in maniera clasica, cu freza dentara sau modern, cu ajutorul laserului hidrokinetic, astfel incat sa nu existe forte de frecare si caldura care sa se traduca prin durere. In plus, laserul nu va produce fisuri sau fracturi ale smaltului asa cum face freza dentara, prevenind aparitia cariilor secundare, cu suferinta si cresterea costurilor.

Tratamente de canal (endodontie) – reprezinta o etapa de o importanta deosebita atunci cand dorim sa pastram dintii pentru multi ani pe arcada dentara. Tratamentul de canal este necesar ori de cate ori pulpa dintelui (contine nerv si vase de sange) este afectata: evolutia cariei dentare, traumatisme dentare, infectii plecate din vecinatate, etc. La Implantodent, chiar si cele mai severe afectiuni de canal pot fi tratate cu ajutorul laserului printr-o tehnica speciala.

TRATAMENT CANAL LASER

Scopul tratamentului de canal are in vedere indepartarea in totalitate a continutului organic din canal si prepararea unei forme perfecte a acestuia care sa permita obturarea (umplerea) completa, atat pe traiectul principal cat si pe traiectele secundare. Toate acestea implica manopere de mare finete, realizate in clinicile noastre de specialisti cu experienta, sub protectie de diga (astfel incat sa nu intre saliva plina cu microbi in canal) si sub microscoapele speciale de la Carl Zeiss si Leica. Canalele sunt atent instrumentate si preparate cu ace rotative speciale, cu un mare grad de flexibilitate si rezistenta, montate la motoare speciale. Obturarea se realizeaza prin tehnici moderne si cu materiale de calitate, astfel incat sa nu ramana goluri in care sa se poata dezvolta microbii anaerobi.

Abordarea superficiala a problemelor endodontice va genera obturatii de canal incomplete si incorecte ceea ce va duce la infectii mai mici (granuloame) sau mai mari (chisturi) la varful radacinii dintelui. Astfel, riscul de a pierde dintele este foarte mare. Inlocuirea dintelui pierdut va genera cu siguranta probleme de ordin fizic, chiar si psihic si cu siguranta financiar. Costul inlocuirii unui dinte pierdut cu un implant nu este de neglijat. De aceea, recomandam pacientilor sa aleaga un tratament de canal bine si corect facut, chiar daca initial pare mai scump, astfel incat dintele sa poata fi pastrat pentru multi ani!

Implanturile speciale au diverse aplicatii:

 • implanturile ortodontice – sunt utilizate provizoriu servind ca ancora pentru tractionarea a diversi dinti care au migrat din pozitia lor corecta. Dintii migrati sunt o problema pentru viitoarele implanturi. Sunt inserate total nedureros si precis gratie navigarii 3D de care dispun clinicile.

implant orto

 • implanturile scurte – reprezinta o alternativa viabila a aditiei verticale, in special in regiunile posterioare ale mandibulei, acolo unde resorbtia avansata si prezenta nervului alveolar inferior fac de multe ori imposibile inserarea implanturilor conventionale dimensional in lipsa tratamentelor de aditie osoasa.

implanturi scurte

 • implanturile zigomatice – implanturi atipice dimensional ce se insera in oasele zigomatice (ale pometilor) atunci cand atrofia maxilara este avansata, severa sau dramatica, reprezentand implanturi „de ultima instanta” care scutesc pacientul de aditii si augmentari masive de os.

radiografii-implanturi-zigomaticejpg

La Implantodent, gratie pasiunii pentru stomatologie si respectului fata de pacient, peste 30% din profitul anual este reinvestit in tehnologie si circa 10-15% in educatie medicala de calitate. De aceea, in clinicile noastre veti gasi intotdeauna cea mai avansata tehnologie dentara: diverse tipuri de lasere dentare, tehnologie cad/cam de cabinet si de laborator, tomografe dentare, microscoape chirurgicale si sisteme de magnificatie, piezotoame si multe, multe alte aparate care au ca scop cresterea preciziei si vitezei de lucru, proportional cu diminuarea riscurilor, atat pentru medic cat in special pentru pacient.

Tehnologia laser permite realizarea unor tratamente extrem de precise, total nedureroase dar si rapide. Fie ca vom curata o carie dentara, vom steriliza pungile parodontale sau vom taia atraumatic si cu sangerare minima osul in diverse operatii, echipamentele laser din dotarea clinicilor noastre ne vor asista spre deplina satisfactie a pacientilor nostri.

laser dentar dioda

Beneficiile utilizarii laserului in stomatolologie sunt multiple insa toate se bazeaza pe principiul „minimal invaziv” si putem aminti:

 • in tratamentul cariei dentare: indepartarea precisa a tesutului cariat, ceea ce permite conservarea structurii dentare sanatoase si mentinerea unei dentitii sanatoase timp indelungat. Foloseste actiunea combinata a luminii si apei numita “HydrokineticsTM“, pentru tairea in tesutul dentar si indepartarea selectiva a tesutului cariat. Energia laser, binecunoscuta pentru precizia ei extrema, creaza o evaporare instanta a tesutului cariat, fara a supraincalzi dintele, si deci FARA DURERE. Spre deosebire de forarea conventionala, instrumentul nu va atinge tesuturile in nici un moment! Comparativ cu freza dentara, se evita multe din problemele datorate forarii smaltului si dentinei la turatii inalte, inclusiv fisurile si microfracturile datorate vibratiilor generate de frezele dentare, fisuri care slabesc structura dintelui si favorizeaza reinfiltrarea bacteriilor cauzand viitoare probleme, cele mai comune fiind sensibilitatea dentara si caria secundara. In plus, fata de curatarea cariei cu freza dentara, actiune strict mecanica, in cazul utilizarii Waterlase, la finalizarea curatarii cariei, cavitatea dintelui este sterilizata, situatie perfecta pentru a aplica plomba sau incrustatia dentara, deoarece Waterlase, in timp ce taie, sterilizeaza pana la o profunzime de 0,4mm. Microexploziile generate de apa si energia laser creeaza microcavitati retentive pentru plomba, astfel incat aceasta va avea o aderenta mult imbunatatita si va rezista pentru mai mult timp in mediul umed si nu de putine ori acid din cavitatea orala.
 • in tratamentele chirurgicale ale tesuturilor moi (mucoase, gingii, tumorete, etc): realizeaza eficient, rapid si precis, numeroase proceduri de taiere pe acestea , cu sangerare minima sau fara sangerare, oferindu-i dentistului un instrument de inalta tehnologie, cu ajutorul caruia poate efectua manopere care pana acum necesitau trimitere catre un specialist. Acestea pot fi efectuate fara sau cu putina anestezie locala in cadrul programarii obisnuite.
 • in tratamentul chirurgical pe tesut dur (os): obtinem osteotomii rapide si precise, fara necrozarea osului prin supraincalzire. Astfel vindecarea va fi rapida si cu disconfort mult mai mic comparativ cu osteotomiile realizate clasic, cu frezele sau fierastraiele de os fabricate din otel. In plus, sangerarea redusa din plaga chirurgicala asistata de laser aduce beneficii majore in munca chirurgului, in special datorita vizibilitatii imbunatatite. Curatarea infectiilor din os, prelucrarea osoasa postextractional, in timpul manoperelor de aditie osoasa, osteotomiile sinuzale din timpul manoperei de sinus lifting sunt cateva din procedurile in care la Implantodent profitam de beneficiile laserului chirurgical.
 • in tratamentul bolii parodontale: fara incizii si fara suturi, eliminam cu laserul complet tesuturile patologice din pungile parodontale, fara sa fie nevoie de manoperele laborioase dar invazive din chirurgia parodontala clasica. Laserul elimina selectiv tesuturile bolnave, fara sa distruga tesuturile sanatoase. Vindecarea este rapida si permite tesutului gingival sa se reataseze la dinte, fara riscul de retractii majore care insotesc chirurgia parodontala clasica. De acelasi tratament poate beneficia si patologia periimplantara, atunci cand infectia cuprinde implantul dentar determinand mucozita si periimplantita.
 • in tratamentele de canal: curatarea tesuturilor din canale, practic vaporizarea acestora, fie ca vorbim de „nerv” fie de infectii, are loc prin eliminarea rapida, concomitent cu sterilizarea canalului. Astfel, multi dinti cu infectii cronice rebele la tratamentul clasic pot fi salvati gratie utilizarii energiei laser, intr-o singura sau cateva sedinte de tratament.

laser dentar detectare carii diagnodent

Deci iata cum laserul dentar poate fi folosit pentru o multitudine de interventii stomatologice : chirurgia tesutului moale si a gingiilor, tratament de canal, desensibilizare, reconturare osoasa, etc. Principalul avantaj pentru pacient este bio-stimularea ce favorizeaza si creste potentialul de vindecare post-terapeutic.

tehnologia-laser

Terapia durerii, extirparea de tesuturi moi si a tumorilor de tesuturi moi, vaporizarea continutului canalelor dentare sunt manopere de rutina, efectuate cu laserele performante din dotare.

tratamente-cu-laser