Aditia osoasa concomitent cu implantul

ADITIA OSOASA CU INSERAREA SIMULTANA DE IMPLANTURI

a.Grefare si implant simultan pentru un singur dinte lipsa

Grefare si implant simultan pentru un singur dinte lipsa

Atunci cand exista un defect osos limitat (mic), augmentarea (aditia) osoasa se poate realiza in aceeasi sedinta cu inserarea implantului dentar. Diferite materiale de grefare (aditie) osoasa pot fi folosite, combinate intre ele in aceasta situatie. Astfel, timpul necesar finalizarii tratamentului va fi scurtat semnificativ, nefiind necesare cele 7-9 luni de asteptare ca in cazul grefarii separate de implantare.

 b.Augmentare sinuzala pe cale externa (sinus lifting) si implantare simultana

Augmentare sinuzala pe cale externa (sinus lifting) si implantare simultana

Un alt exemplu de inserare a implanturilor simultan cu augmentarea osoasa este sinus lifting-ul prin fereastra laterala cu implantare in aceeasi sedinta. Daca sub sinus exista totusi suficient os care sa stabilizeze ferm implantul (sa nu miste deloc pe parcursul vindecarii osului augmentat), acesta poate fi inserat concomitent cu augmentarea sinuzala externa. Si in aceasta situatie, timpul de finalizare a tratamentului va fi scurtat semnificativ.

c. Augmentare sinuzala pe cale interna si implantare simultana

Augmentare sinuzala pe cale interna si implantare simultana

Un nou exemplu de inserare a implanturilor simultan cu augmentarea osoasa este sinus lifting-ul prin orificiu crestal cu implantare in aceeasi sedinta. Daca sub sinus exista totusi suficient os care sa stabilizeze ferm implantul (sa nu miste deloc pe parcursul vindecarii osului augmentat), acesta poate fi inserat concomitent cu augmentarea sinuzala interna. Si in aceasta situatie, timpul de finalizare a tratamentului va fi scurtat semnificativ.

d. Inserarea de implanturi multiple concomitent su elongarea orizontala de cresta („ridge splitting”)

Creasta osoasa subtiata (atrofie/resorbtie orizontala) este taiata cu aparatura speciala (laser, piezotom) pe mijlocul ei, pe o adancime de circa 5mm. Fragmentele sectionate sunt dilatate lent si cu grija si apoi se insera implanturile dentare. Intre implanturi si intre fragmentele osoase dilatate se introduc materiale de augmentare osoasa, peste care se fixeaza membrana bariera si se sutureaza gingia.