Refacerea ortodontica a volumului osos

GREFAREA OSOASA PRIN TEHNICI ORTODONTICE

a. Repozitionarea verticala a osului resorbit

Repozitionarea verticala a osului resorbit

Atunci cand exista un defect osos evident pe directie verticala in jurul unui dinte (boala parodontala) tratamentul standard consta in extractia dintelui, augmentarea osoasa a zonei si ulterior inserarea unui implant dentar. Atunci cand tractionam dinti cu ajutorul aparatelor ortodontice fixe (brachetsi) s-a observat ca, concomitent cu dintele se misca/deplaseaza si osul care-l inconjoara daca tratamentul este efectuat corespunzator, de un specialist ortodont experimentat. Astfel, in clinicile Implantodent, utilizand aceasta tehnica, reusim sa evitam in anumite situatii augmentarile osoase pentru refacerea osului deficitar.

Exemplul din imagine arata defectul osos de la nivelul incisivului. Dintele este tractionat prin intermediul resortului dentar legat cu ajutorul brachetsi-lor la ceilalti dinti. Aparatul ortodontic va tractiona lent dintele impreuna cu osul inconjurator, acesta fiind periodic scurtat pentru a se incadra in ocluzie (muscatura). Cand osul ajunge la nivelul dorit, dintele este extras si inlocuit cu un implant dentar. Daca mai este nevoie de putin os, se poate face o augmentare osoasa mica (minora) care sa desavarseasca tratamentul.

Procedura complexa si de mare finete implica specialisti experimentati si tehnologie speciala, pe care cu siguranta le veti gasi in clinicile Implantodent.

b. Repozitionarea orizontala a osului resorbit

Repozitionarea orizontala a osului resorbit

Exista situatii ca cea prezentata in imaginea de mai sus, in care augmentarea osoasa este foarte dificil de realizat cu rezultate predictibile. Mutand un dinte sanatos de pe pozitia lui, reusim si mutarea osului integru in zona cu os deficitar. Ulterior, in zona de unde a fost mutat dintele si exista os integru se insera fara nici o problema un implant dentar.