Alternative ale aditiei

Exista situatii particulare in care putem oferi pacientului cu probleme sinuzale sau resorbtii (atrofii) osoase severe implanturi dentare si lucrari fixe evitand augmentarea (aditia) osoasa. Acestea sunt:

  1. Sinusuri marite de volum – cand osul maxilar de sub sinusuri este atrofiat (resorbit) dar se mai pastreaza circa 6mm inaltime putem utiliza implanturile scurte.
Alternative ale aditiei

Aceste implanturi au o lungime atipica, de doar 4-6mm si prezinta un diametru (grosime) mare, de circa 6-8mm. Adica ceea ce este deficitar prin inaltime se compenseaza prin grosimea implantului. De aceea, pacientul trebuie insa sa prezinte la acel nivel si o buna latime (grosime) osoasa. Latimea (grosimea) osoasa poate fi diagnosticata precis numai cu ajutorul tomografiei dentare.

Alternative ale aditiei1
  1. Lipsa completa a dintilor si atrofie severa a oaselor maxilare in regiunea lor posterioara (din spate) – conceptul se refera la situatia in care pacientul nu mai are nici un dinte (poarta proteze mobile) sau prezinta boala parodontala grava generalizata si nu se mai poate pastra nici un dinte. In aceste situatii, in general, oasele maxilare sunt puternic resorbite in partea lor posterioara (din spatele gurii). In aceste regiuni, la maxilarul superior sinusurile iar la maxilarul inferior nervii alveolari impiedica inserarea de implanturi dentare fara augmentare sinuzala sau augmentare verticala mandibulara (datorita lipsei osului in aceste zone, implanturile ar patrunde in sinusuri sau in nervii alveolari). Conceptele de implantare fara grefare osoasa implica utilizarea implanturilor dentare angulate (inclinate) si poarta denumiri diferite in functie de producator:
  • TotalFix – Euroteknika (Franta)
  • Fast&Fixed – Bredent (Germania)
  • All-on-Four – Nobel Biocare (Elvetia)
Alternative ale aditiei2

Aceste proceduri se practica cu succes in clinicile Implantodent inca din anul 2008, experienta specialistilor si dotarile unice din Romania recomandandu-ne ca „prima alegere” atunci cand pacientii din tara si din strainatate doresc acest tip de tratamente.

Atunci cand osul maxilar (superior) este atrofiat puternic atat in regiunea posterioara cat si in regiunea sa anterioara (din fata) singura optiune sunt implanturile zigomatice. Sunt implanturi speciale, care se ancoreaza in oasele zigomatice (pometi) si reprezinta ultima solutie de implanturi si lucrare fixa pentru pacientul cu atrofie maxilara dramatica la care nu se pot/nu se doresc augmentari (aditii) osoase complexe. Conceptul se numeste „Quad Zygoma”, utilizeaza implanturile producatorului „nr 1” in lume (Nobel Biocare) iar in Romania prima interventie de acest gen a fost realizata la Implantodent in anul 2013, gratie colectivului operator complet (specialisti implantologi, chirurgi maxilo-faciali, anestezist, proteticieni, tehnicieni dentari) sub un singur „acoperis”.

Alternative ale aditiei3

Interventia chirurgicala este extrem de complexa, se realizeaza numai in blocul operator si sub anestezie generala, necesitand obligatoriu tehnologie speciala si investigatii complete. Toate acestea le puteti gasi numai in clinicile Implantodent.