Simptome eruptie

Simptome ale afectiunilor cauzate de molarii de minte

Simptomele pot varia de la disconfort usor la tumefiere avansata, durere semnificativa, infectie si formarea de puroi. Tratamentul timpuriu va prevenii afectiunea si complicatiile potential periculoase.

simptome

Inflamatia timpurie (pericoronarita) este cauzata de tartru si poate avea urmatoarele simptome: durere la nivelul gingiei langa dintii din spate, inflamare usoara a gingiei, sangerare sau durere care radiaza catre ceilalti dinti si/sau cap, gat si urechi.

simptome 2

Daca sursa inflamatiei nu este tratata, rezulta abcesul sau infectia localizata. Cei care au abces sau infectie pot suferi de durere acuta, tumefiere usoara spre moderata a gingiei, probleme la nivelul sinusurilor sau eliminarea de puroi dintr-un abces dentar (fistula) însotita deseori de gust rau si miros fetid.

Infectia severa are loc cand infectia localizata persista si se raspandeste catre alte zone ale fetei. Simptomele includ tumefierea fetei sau gatului, durerea severa, dificultate la deschiderea gurii, eliminarea de puroi, febra, slabiciune generalizata, precum si dificultati de respiratie sau inghitire daca infectia se extinde spre gat. Astfel de infectii pot avea consecinte periculoase daca nu sunt tratate imediat. Se pot raspandii la nivel profund in regiunea capului si gatului si ajunge chiar la creier sau inima.

Uneori durerea este cauzata de dintii adiacenti cu carii sau afectiuni ale gingiei induse de molarii de minte. Ingramadirea altor dinti reprezinta, de asemenea, un simptom corelat potential.

simptome 3

Lipsa simptomelor nu indica lipsa bolii. Infectia poate fi redusa, cronica si neinsotita de durere sau tumefiere, insa poate duce la aparitia bolii si a leziunilor.